2008. december 9., kedd

A Jólét és Boldogság hét stratégiája.....Jim Rohn

Nyerőkkel vegyük körül magunkat!!!! -A társaságkeresés alapelve....

Általában erősen elhanyagoljuk az egyik legfontosabb hatást, amely a célként magunk elé tűzött személyiségünket formálja. E hatás nem más, mint a társaságunk - azon személyek köre, akikkel közvetlenül érintkezünk. Gondoltunk-e már arra miként befolyásolják életünket ezek az emberek?
Nekem eszembe sem jutott , mig mentorom nem figyelmeztetett:

Vigyázz, soha ne becsüld alá a külső befolyás jelentőségét!

Természetesen igaza volt. A környezeti befolyás annyira finoman és fokozatosan érvényesül, hogy gyakorta észre sem vesszük mennyire erőteljes.Ha olyanokhoz csapódunk, akik elszórják minden jövedelmüket, nagy valószinüséggel mi is pazarlóvá válunk. Ha társaságunk szivesebben jár birkozómeccsre, mint koncertre, akkor megjósolható, hogy mi is követjük a példájukat. Ilyen a társak hatása, csúnya szóval a "csordaszellem".
A folyamat azonban nem áll meg ezen a ponton. - Ha környezetünkben lévők úgy vélekednek, egy kis csalás itt-ott még belefér, akkor talán bennünket is rávesznek hébe-hóba "egyszerűsitsük le" a dolgunkat. Addig biztatnak erre, míg egy szép napon arra ébredünk, hogy már tíz éve járunk rossz uton, és azt kérdezzük magunktól: - Hogy juthattam idáig?
S ez cseppet sem lesz kellemes pillanat.....

Három alapvető kérdést kell feltennünk magunkban, hogy ne tékozoljuk el életünket rossz társaságban:
1. Kikkel töltöm az időmet?
2. Milyen hatást tesznek rám?
3. Megfelelő-e számomra ez a társaság?
Ne próbáljuk megkerülni ezeket a kérdéseket! Gondoljuk át őket minden fontosabb társas kapcsolatunk vonatkozásában. Pozitív és építő avagy negatív és romboló az adott kapcsolat?........

Nincsenek megjegyzések: