2008. február 3., vasárnap

Gazdagmama - Gazdagpapa a személyes kezdeményezésről

Minden ami gátolja a kezdeményezést csökkenti a személyes eredményességet.

A kezdeményezés egyet jelent azzal, hogy vállalod a vezetés felelősségét. Két ember létezik: vannak akik képesek nagyszerű dolgokra, és vannak akik valahogy ellavíroznak. A döntő különbség az, hogy a sikeresek korán megtanulták, hogy tetteikért vállalni kell a felelősséget. Senki sem tehet téged sikeressé, de nem is akadályozhat meg abban, hogy céljaidat elérjed. Ha vezető vagy vállalnod kell a dícséret és a bírálat ódiumát. A jó vezető a sikereivel járó elismerést megosztja másokkal, viszont a kudarcaiért egyedül vállalja a felelősséget azaz nem hárítja másokra.

A nagy szervezetek - üzleti vállalkozások, kormányhivatalok és a hadsereg - egyre világosabban látják, hogy a szabványosítás és a központosítás bürokráciát szül, megfojtva a kezdeményező erőt és az újítás szellemét. Az eredmény az lesz, hogy területeket veszítenek, a kisebb mozgékonyabb egységekkel szemben, ahol viszont bátorítják az egyéni kezdeményezést.
Ahol megfojtják az egyéni kezdeményezést és a megfontolt kockázavállalást és a problémák megoldása helyett bűnösöket keresnek, előfordulhat, hogy elkerülhetők a súlyos tévedések, mert az emberek tartózkodni fognak attól, hogy bármit is tegyenek.

Az újítás azt jelenti, hogy próbálkozol, sikertelen vagy, majd ismét próbálkozol, míg végül sikeres leszel. Hogy egy nyerő ötlet a megvalósitás első pillanatától kezdve kiválóan müködjön, az olyan mint a fehér holló. Az a jó társadalmi szervezet, ahol bátorítják az embereket, hogy kezdeményezzenek, és ne féljenek próbálkozni az újjal, mert ez kedvez az egyéni és csoportos teljesítményeknek.

Gazdagmama-Gazdagpapa

Nincsenek megjegyzések: