2008. január 2., szerda

Gazdagmama milyen társaságot választ?

Egy ember jelleméről sokat mond, hogy milyen társaságot választ.

Amint a közmondás szól: "Madarat tolláról, embert barátjáról."
Az első feladatod január 2-án, hogy alaposan nézz körül, hogy ki az az 5 ember akivel a legtöbb időt töltöd együtt. Ez lehet a férjed, anyosód, barátnőd, fönököd stb. Miután alaposan kivesézted őket magadban, kapsz tőlem egy útravalót: Te magad ennek az 5 embernek az átlaga vagy! A fejed tetejére állhatsz, akkor sem lehetsz jobb ennek az 5 embernek az átlagánál. Sürgősen szelektáld ki azokat az embereket, akik téged visszahúznak, és tégy a helyükbe olyan embert, aki náladnál magasabb szinten van jelenleg. A vele való gyakori együttlét Téged egy olyan pályára tesz, ami segíti a személyiségfejlődésedet. Ha náladnál "gyengébb" emberekkel vagy körülvéve, azok Téged lehúznak, ne hagyd! Húzóembereket vonj magad köré! Ez nem könnnyü, de egyszer át kell rajta esned. Olykor ez belekerülhet egy-egy megfontolt válásba is.
Láttam számtalan ilyen esetet. Természetesen ezt mindenki maga tudja.
Általában olyan barátokat és üzlettársakat választunk, akik ugyanazokat a dolgokat kedvelik, mint mi, akiknek értékrendje hasonló a miénkhez. Ha boldog, pozitív és eredményes társakat választasz, jó esélyed van rá, hogy hamarosan te is boldog, pozitív és eredményes leszel. Sajnos ennek a fordítottja is igaz. Boldogtalan, negatív, destruktiv emberek magukkal rántanak a mélybe.
Igyekezz minél több időt tölteni Pozitiv Lelki Beállítottsággal (PLB) rendelkező személyekkel.
Ha munkád megköveteli, hogy negatív emberekkel légy együtt, igyekezz ezt az időt minél rövidebbre szabni, de ami a legfontosabb ne engedd, hogy negatív megnyilatkozásaikkal elbátortalanítsanak. Ehelyett mutasd ki saját PLB-det.
Kapsz még egy gyöngyszemet, amit a naplódba akár le is jegyezhetsz a mai napra:
"A makarónit húzni lehet, de tolni nem." Roberto L.

Nincsenek megjegyzések: