2008. január 3., csütörtök

Mit mond a gazdagmama a hírnévről ?

A hírnév mindössze azt mutatja meg, hogy hogyan vélekednek rólad az emberek. A jellemed viszont azt, hogy ki vagy valóban.

Kérdezz meg egy gyermeket, mi szeretne lenni ha megnő? Gyakorló anyukaként, a válaszokat ismerjük: tűzoltó, híres feltaláló, orvos, ürhajós, topmodell, szépségkirálynő, híres énekes. Egyszóval SZTÁR akar lenni. A szülők mindig azt akarják, hogy a gyermekeik többet érjenek el, mint ők maguk. Karrier, elismertség, anyagi függetlenség, siker........ lehetőleg a legkisebb befektetéssel.
Ez a trendi. A szilveszteri kabaréban is láthattuk, hogy az új Nemzeti Szinházba az Ember Tragédiájának fő szerepeit kikre osztanák a jelenlegi "sztárocskák" közül.
Mindenki nagyon szeretné, ha a híre és a jelleme egybeesne. Egyesek külön üzleti filozófiát gyártanak arra, hogy a hírnév jó pénzért eladható legyen. De koncentráljunk a jellemre. Esetenként ugyan becsaphatsz másokat arra nézve, ki is vagy valójában, ám tartósan ez ritkán sikerül. Mindenki a sikert hajtja. Annak legbiztosabb módja, hogy a hírneved és a jellemed egybeessen, az, ha olyan életet élsz, ami garantálja, hogy semmi sem hozhatna zavarba, ami esetleg az újságok címoldalán megjelenne rólad. A szilárd jellem azt jelenti, hogy az ember nem alkalmaz erkölcsi kiskapukat, lerövidítéseket, "átvágásokat", mégha mindenki ezt teszi is a mai világban. A szilárd jellem titka az, hogy azért teszel dolgokat helyesen, mert helyes dolognak tartod, ha ezt teszed. Tartós sikert elérni, az egy kemény munka. Tartós hírnevet elérni -pozítiv értelemben - még nagyobb munka. A több pénz, a biztos befektetések, karrier, lakás, utazások, autók, anyagi függetlenség, hozzátartozhat a te sikertörténetedhez, ezeket meg is mutathatod másoknak, de ha nincs mögötte egy szilárd jellem, nem leszel boldog, nem vesz körül családi harmónia, a meleg, békés otthon, és ezt te érzed a legjobban. Ne csapd be magad!
Kiket keres a Gazdagmama? Kedves embereket, akikbe van kitartás, fegyelem és taníthatóak.
A mi üzleti filozófiánk, hogy az irodád akár a kertben is lehet egyszem telefonnal. Légy egyszerű háziasszony, a Gazdagmama gazdaggá tesz. Nálunk a legsikeresebbek, nem a médiasztárok, hanem pl. egy nyolcgyermekes anyuka a seregnyi teendője mellől ki tud ugrani a szürke tömegből. Távoktatásunk, beiskolázási rendszerünk ezt lehetővé teszi.

Nincsenek megjegyzések: