2008. január 17., csütörtök

A jellemről

Ha szilárd a jellemed nem fogsz idegeskedni a híred miatt.
Thomas Jefferson egyszer azt mondta, hogy a többség:egyetlen személy, aki szilárdan kitart a meggyőződése mellett. Ha rendelkezel a meggyőződés bátorságával, ha szilárd a jellemed, megbízható, kedves valaki vagy, nem fogsz azon idegeskedni, mit gondolnak rólad mások. Ha lelked mélyén tudod, hogy jó és becsületes vagy, képes leszel sikeresen szembenézni az élet kihívásaival, nem zavartatva magad mások véleményétől.

Ápold a jellemed, és a híred csorbítatlan lesz.
Tapasztalhatjuk, hogy gyakran még azok is félreértenek minket, akik közelállnak hozzánk. Azt gondolják, hogy olyasmit akartunk tenni, ami ellenükre van, holott egyáltalán nem ez volt a szándékunk.Ezek a félreértések általában gyorsan tisztázódnak és az élet megy tovább. Ha szilárd a jellemed, nem kell aggódnod az ilyen félreértések miatt.

A hamisság előbb-utóbb mindig kiütközik.
A dolgok természetes menetrendje, hogy az igazságra mindig fény derül. Bármit teszel, mondd az igazságot még jelentéktelen dolgokban is, és az igazmondás szokásoddá válik. Ösztönösen is ez fog vezérelni a viselkedésedben. Egy hazugságra alapozott üzleti, szakmai vagy személyi kapcsolat nem lehet tartós, de a tisztességre és a kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatok végtelen távlatokat nyitnak.

Nincsenek megjegyzések: